QN Sport+ Television N.V.

Olimpia oppermachtig tegen slecht op elkaar ingespeeld Inter Moengotapoe

Inter Moengotapoe heeft vanavond geen goede zaken weten te doen in het Franklin Essed stadion. In de 1st leg van de tweekamp werd het  een 0 – 6  nederlaag na een rustscore van 0 – 3.

Zeer opmerkelijk was dat clubeigenaar Ronnie Brunswijk op 61 – jarige leeftijd in de basis startte van de regerend landskampioen. Vanaf het begin zette de gast de gastheer reeds flink onder druk en al in de 13de minuut kwam Inter op een achterstand; doordat de kersverse aanwinst Rinaldo Kemble de bal met de hand speelde binnen de 16, wees de arbiter gelijk naar de stip. De strafschop werd feilloos binnengeschoten door Bengtson; 1 – 0 voor Olimpia.

Nog geen 5 minuten later kregen de Moengonezen wederom een goal om de oren, want het was Pineda die middels een kopbal Huiswoud het nakijken gaf; 2 – 0. Inter werd op alle fronten afgetroefd en verzuimde een gevaar te vormen voor de tegenstander. Met nog geen 40 minuten werd de avond alleen maar rampzaliger voor de ploeg van Jozef Joekoe. Van net buiten de 16 werd Huiswoud voor de 3de keer verschalkt; 3 – 0 Olimpia.

Nog altijd met de vice-president op het veld kwam Inter toch 2 keer goed opzetten voor het doel van Olimpia. Echter ontbrak het nodige geluk om de tegentreffer te scoren. Met deze score werd er ook gerust.

 

In de 2de helft ( Brunswijk sr. nog steeds in de basis) moest Inter flink aan de slag. Echter was het weer de tegenstander die al heel gauw met 2 hoge ballen gevaarlijk werd voor het doel van Huiswoud; de oud-international moest enkele keren snel handelen om erger te voorkomen. In de 54ste minuut werd Ronnie Brunswijk vervangen door de 21-jarige Rivaldo Doorson. Meteen was er wat meer vaart in de aanval te bemerken. Maar ook hier had de opponent al gauw een oplossing voor waardoor zij met alle plezier door konden met hun jacht op de 4de goal. In de 75ste minuut viel deze dan toch; nadat Reyes zijn inzet nog gepareerd werd door Huiswoud, kwam het leder gelukkig terug voor de voeten van Reyes die de bal in een bijna verlaten doel kon plaatsen; 4 – 0.

Gelijk hierna kreeg Inter eeen strafschop toegewezen; Miquel Darson zag de grote kans op een tegentreffer verloren gaan door hoog over te schieten.

Vervolgens leek de ploeg van Joekoe de moed te hebben opgegeven; binnen 5 minuten tijd bracht invaller Hernandez middels 2 treffers de score naar 6 – 0; daar bovenop kreeg Doorson ook nog de rode kaart na smerig spel.

De return wordt op 28 september gespeeld.