QN Sport+ Television N.V.

Traditionele clubs afwezig in warming-up SVB

PARAMARIBO – Geen Robinhood, geen Leo Victor, geen Voorwaats en geen Politie Voetbalvrienden (PVV). Mocht de warming-upcompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zaterdag nog aanvangen dan verschijnen deze vier traditionele clubs niet aan de aftrap. Ze hebben zich namelijk niet ingeschreven vanwege de lange stilstand van de competitie, de korte voorbereidingsperiode en de vaccinatiebereidheid die zwaar tegenvalt.

Hesron Jeroe, trainer van de PVV, zegt dat zijn spelers hun tweede vaccinatieprik niet krijgen voordat de warming-up begint. Om die reden is afgezien van deelname. Trouwens, meedoen zou niet mogelijk zijn, omdat contactsporten slechts groen licht kregen van de regering onder de voorwaarde dat alleen volledig gevaccineerde spelers worden toegestaan.

 

Bij Robinhood speelt er meer. Volgens coach Roberto Gödeken gaat het om meer dan alleen de vaccinatie. Het gaat ook om de aanvang van de competitie. “We zijn laat begonnen met de training”, onthult hij. Bij Voorwaarts laat de vaccinatiebereidheid te wensen over, beaamt Ronald Bottse. “Daarom heeft Surinames oudste voetbalclub afgemeld voor de warming-up.”

Dat ook Leo Victor afziet van het toernooi ligt aan verschillende zaken. “We hebben aan een deel van de vaccinatievoorwaarden voldaan. Bestuur en staf zijn volledig gevaccineerd, maar dat kan niet worden gezegd van de spelers”, reageert secretaris Aniel Ghisaidoobe. Hij zegt dat er intern maatregelen zijn genomen om de spelers aan te moedigen om zich te laten vaccineren. “Jammer genoeg heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd, doordat de spelers geen dwang mag worden opgelegd.”

 

Wat volgens hem ook niet uit het oog moet worden verloren is dat bij een aantal clubs, zeker bij Leo Victor, spelers hun blik hebben gericht op andere bezigheden en niet meer beschikbaar zijn. “Wij krijgen van zeker twee of drie spelers geen response bij oproepen. Vanuit het veld horen wij dat zij naar goudvelden in het binnenland zijn vertrokken om hun heil te zoeken.”

Ghisaidoobe beklaagt zich erover dat de focus bij de SVB ligt op het draaien van een competitie, zonder te onderzoeken welke schade de pandemie heeft gebracht aan sportverenigingen. “In mijn optiek is er sprake van een crisissituatie en die moet je op een andere manier aanpakken en oplossen”, zegt hij, eraan toevoegend dat hij deze opmerking maakt als persoon en niet als secretaris van Leo Victor. “De problemen waarvoor wij staan zijn veel groter dan de haast om met een competitie te beginnen.”

Dwtonline.com