QN Sport+ Television N.V.

Europa League-winst Eintracht slecht nieuws voor PSV

PSV had met het oog op het komende Champions League-seizoen een voorkeur voor de winnaar van de Europa League. De Eindhovenaren zijn minder gelukkig met de Duitse zege.

 

Eintracht Frankfurt plaatste zich met de Europa League-zege direct voor de groepsfase van de Champions League. Verliezend finalist Rangers FC is daardoor veroordeeld tot een plaats in de voorrondes, zoals die werd bemachtigd als nummer twee van Schotland.

Voor PSV is dat minder mooi nieuws. De Eindhovenaren stromen net als Rangers in de derde CL-voorronde in. Een geplaatste status is minder waarschijnlijk geworden aangezien Benfica en Rangers, beide instromend in de derde voorronde, een beter coëfficiënt hebben dan de formatie van Ruud van Nistelrooij. Dat geldt ook voor twee van de drie Franse kandidaten – Olympique Marseille en Stade Rennes – die zich als nummer drie in de Ligue 1 kunnen plaatsen voor deze CL-fase.

DTSNV

Bovendien heeft Dinamo Kiev in de tweede voorronde een beter coëfficiënt (44.000) dan PSV (33.000). Omdat er al wordt geloot voordat bekend is welke clubs doorgaan naar de derde voorronde, zal het tweeluik met de Oekraïners voorrang krijgen bij de potindeling.

vi.nl