QN Sport+ Television N.V.

UEFA-baas slaat terug: ‘Real hoeft ons niet te vertellen wat we moeten doen’

Aleksander Ceferin trekt zich weinig aan van de uitlatingen van Javier Tebas. Laatstgenoemde, voorzitter van La Liga, haalde na de contractverlenging van Kylian Mbappé uit naar Paris Saint-Germain.

Op Twitter plaatste Tebas vraagtekens bij de rechtmatigheid van de deal. ‘Wat PSG gaat doen met Mbappé na het lijden van 700 miljoen euro verlies in de afgelopen seizoenen en het hebben van meer dan 600 miljoen aan loonkosten, is een belediging voor het voetbal. Nasser El-Khelaïfi (de voorzitter van PSG, red.) is net zo gevaarlijk als de Super League.

Het uitgavenpatroon van PSG kan niet door de beugel, suggereerde Tebas, maar dat is niet aan hem om te bepalen, zegt UEFA-baas Ceferin in een interview met de BBC. ‘Wie onze Financial Fair Play-regels respecteert, is welkom in onze competities. Wie die niet respecteert, is dat niet.’

 

‘Real Madrid noch iemand anders hoeft de UEFA te vertellen wat we moeten doen. Ze zijn volgens mij verontwaardigd omdat, voor zover ik weet, hun aanbieding vergelijkbaar was met die van PSG’, aldus Ceferin, die ook weinig kan met de kritiek op de eigenaar van PSG. De club wordt gerund door Qatar Sports Investments, dat opereert onder de vlag van een investeringsfonds van de overheid, Qatar Investment Authority.

 

DTSNV

‘Noem één argument waarom ze geen eigenaar zouden mogen zijn van een club. Als je zegt dat clubs van de fans zijn, denk je dan dat andere clubs geen eigenaren hebben? Engelse clubs hebben eigenaren uit de Verenigde Staten, Engeland en het Midden-Oosten. Het is dus precies hetzelfde. Ik ben deze beschuldigingen zonder concrete gronden echt beu. Het enige wat ik wil weten, is of iemand de regels heeft overtreden. En zo ja, dan word je gestraft.’

vi.nl