QN Sport+ Television N.V.

U-20 Natio legt het af tegen Trinidad en mag de koffers pakken

In de aanwezigheid van een flinke bries speelde u-20 Suriname vanavond tegen Trinidada & Tobago. Suriname kreeg in tegenstelling tot de vorige wedstrijd met een veel beter veld te maken, maar wist wederom een nederlaag niet te voorkomen; na een 0 – 0 ruststand eindigde de wedstrijd in een 3 – 0 overwinning voor de jongens van Trinidad & Tobago.

Van tevoren was de boodschap al duidelijk voor de jongens van trainer Blackson; winnen of terug naar Suriname. Gauw was dan ook al te merken dat de aanval opgezocht aggressief opgezocht zou worden; in de 11de minuut was het bijna raak toen Gerold de 16 binnen dook na een flitsende combinatie. Tussen 2 man schoot de behendige AZ – speler, maar het schot met rechts was iets te tam.

 

Trinidad deed 2 minuten later iets terug en stelde doelman Fonkel op de proef, maar de doelman keerde zonder moeite het schot. In de 21 ste minuut kreeg Andro een enorme kans nadat hij via een lange bal oog in oog met de doelman gezet werd, maar wederom faalde een speler het net te vinden.

Trinidad kwam langzaamaan wat beter in de wedstrijd wat ook resulteerde een goede mogelijkheden in de 22ste en de 23ste minuut voor Gill en Khan; doelman Fonkel bracht een aantal keren knap redding.

Het was voor Suriname even opgelucht adem halen toen in de 41ste minuut Kahn ongehinderd mocht aannemen in de 16 en het leder ver in de hoek plaatste achter Fonkel;de arbiter keurde de bal af wegens hands.

 

In  de 2de helft zou het moeten gebeuren voor het doelpuntloze Suriname. In de56ste minuut kreeg Trinidad de 1ste goede kans toen James de achterlijn haalde en voorbracht voor Khan; het leder werd verkeerd geraakt en wederom mocht Suriname zich gelukkig prijzen.

In de 61ste minuut testte Derby doelman Edwards met een afstandschot, maar de sluitpost uit Trinidad redde katachtig. Nog geen 2 minuten later was het aan de andere kant raak; de speler James nam de bal op het middenveld op, stormde richting doel zonder opgevangen te worden door de defensie en haalde hard uit in de verre hoek voor de 1 – 0.

Suriname had nog een klein half uur de tijd wat terug te doen, maar tegelijkertijd had de tegenstander nog een half uur het doel schoon te houden; de surinaamse aanval bleef het via de flanken proberen, maar bereikte geen enkel keer een medespeler in de 16. Daarnaasr dook er ook amper een spler op in het strafschopgebied om voor gevaar te zorgen.

 

DTSNV

De 84ste minuut maakte het drama compleet; via een vrije trap egnomen vanuit links was het Kahn die het leder dit keer het doel in werkte; 2 – 0. Zoals vaker al was gebleken, toonde Suriname nogmaals haar zwakte bij ballen door de lucht en dode spelmomenten.

Niet veel later zouden de jonge Soca Warriors de voorsprong nog verder uitbreiden; via een uitbraak kwam de bal gelukkig voor de voeten van James die doelman Fonkel gemakkelijk verschalkte; 3 – 0 werd ook de eindstand.

Na 3 gespeelde wedstrijden is u20-Natio en mag de koffers pakken; de ploeg van trainer Watson heeft in 3 wedstrijden 14 doelpunten tegen en geen enkele voor.