QN Sport+ Television N.V.

Robinhood nipt langs sterk spelende promovendus Slee Junior

In het Franklin Essed stadion stonden vanavond landskampioen Robinhood en het tot zover sterk presterende Slee Junior tegenover elkaar. Na 90 minuten voetbal kwam de ploeg van Roberto Godeken echter als winnaar uit de bus.

Reeds vroeg in de wedstrijd toonden ploegen te gaan willen voetballen voor het beste resultaat, de overwinning dus. Na 5 minuten spelen werd Shaquille Cairo al gelijk gevaarlijk via een vrije kopbal, maar de jonge aanvaller mikte ver naast. De volgende fase van de wedstrijd was eveneens voor de roodgroenen, waarbij Shaquille Cairo meerdere malen voor de dreiging zorgde. Na 15 minuten spelen liet ook Rigters zich zien; een uitmuntende solo vanuit de rechterflank mondde echter niet uit in succes.

In de 22ste minuut van de wedstrijd kwam Robinhood op 1 – 0; nadat Andro ten val gebracht werd, mocht Rigters het vanuit een vrije trap proberen en gaf de Slee-sluitpost het nakijken. Helemaal vrij kwam de doelman zeker niet weg.

 

Kort daarop legde Cairo in een mooie 1 – 2 combinatie af op Andro, maar de van Transvaal overgekomen middenvelder faalde oog in oog met de keeper.De vermoeidheid werd goed zichtbaar bij Slee en Robinhood kwam steeds dichter bij de 2 – 0, toen Welles de promovendus aan een goedkope strafschop hielp; de 1 – 1 leek een feit, maar doelman Fonkel dacht er anders over en redde knap.

Toch kwam de blauw geklede formatie op gelijke hoogte; klungelig balverlies op het middenveld en over 2 schijven lag het leder dit keer wel in het doel van Fonkel; 1 – 1. In de 43ste minuut voorkwam Fonkel op formidabele wijze een achterstand voor de landskampioen.

De 2de helft begon met een zeer aanvallend ingesteld Robinhood, terwijl Slee Junior terug gezakt en op de counter speelde. Rigters werd goed in de gaten gehouden door de jongens van coach Feller en kon niet gevaarlijk worden. In de 76ste minuut pakte de Braziliaan Carlos, vorig seizoen nog in de kleuren van aartsrivaal Transvaal, zijn 2de gele kaart en Robinhood moest met 10 man de klus klaren; Slee Junior kreeg echter steeds meer motivatie om te vechten voor een goed resultaat.

 

Met nog een minuut of 7 te gaan was het toch Robinhood die het verschil zou maken; een voorzet van de ingevallen Rosebel werd niet goed genoeg verwerkt door de doelman en het leder kwam voor de voeten van de ingelopen Stedenburg die ongenaakbaar inschoot.

Slee deed alles eraan een gelijkspel te slepen uit de strijd, maar Robinhood zou de voorsprong niet meer uit handen geven.

Eerder op de avond speelden Voorwaarts en Notch op de valreep 2 – 2 gelijk.