QN Sport+ Television N.V.

1ste Duitse semi-finalist een feit; Atletico Madrid met verzorgd voetbal verslagen

Met goed en verzorgd voetbal heeft RB Leipzig vanmiddag van Atletico Madrid weten te winnen. De nummer 3 van Duitsland won na een 0 – 0 gelijke score bij de rust met 2 – 1.

In de 1ste helft was het al duidelijk dat de Duitse ploeg de aanval ging opzoeken. Tot supergrote kansen kwam de oude club van Timo Werner niet, maar zij bleven wel de ploeg die graag wilde voetballen. Atletico Madrid probeerde het van haar zijde meer bij vlagen, maar heel gevaarlijk werden ook zij niet.

In de 50ste minuut werd de score eindelijk geopend; de speler Olmo werd niet goed afgedekt bij een voorzet vanuit rechts en de aanvaller kopte raak in de verre hoek en tekende aan voor de 1 – 0. Trainer Simeone bracht vervolgens Morata en Jao Felix in de wedstrijd en zou met deze zet een strafschop afdwingen. Felix werd neergehaald na een mooie 1- 2 combinatie en nam zelf plaats achter de toegewezen penalty: 1 – 1.

Waar Atletico Madrid het vaak flikt om laat in de wedstrijd voor een verassing weet te zorgen, waren het deze keer juist de Duitsers die in de 88ste minuut zorgden voor een huzarenstukje; via een mooi opgezette aanval vanuit de linkerflank kwam de bal aan bij de aangelopen Tyler Adams, wiens inzet zodanig van richting veranderde dat doelman Jan Oblak in een kansloze positie kwam om een 2de achterstand te voorkomen (2 – 1)

Atletico Madrid gooide alles in de aanval, maar de RB Leipzig hield knap stand. Op vrijdag 14 augustus staat Bayern Munchen tegenover FC Barcelona; het is afwachten of een 2de Duitse club zich voor de semi-finale plaatst of als FC Barcelona de eer van Spanje tot zover kan redden.