QN Sport+ Television N.V.

9000 euro per minuut: Bayern zit met miskoop in de maag

Bayern München rekent erop dat miskoop Bouna Sarr ook deze zomer weer niet verkocht zal worden. Drie dagen voor de transferdeadline zijn er nog altijd geen aanbiedingen binnengekomen voor de rechtsback, die in het zuiden van Duitsland haast slapend rijk wordt.

Bayern nam de inmiddels dertigjarige Sarr twee jaar geleden voor zo’n acht miljoen euro over van Olympique Marseille, maar een succesvolle samenwerking is het niet geworden. De back was alleen in zijn eerste weken bij de club basisspeler en werd al snel te licht bevonden. Vorig seizoen zorgde een op de Afrika Cup opgelopen achillespeesblessure er ook nog eens voor dat Sarr lange tijd niet beschikbaar was.

De Senegalees international kan nu weer spelen, maar hoeft bij Bayern nergens op te rekenen. Na Benjamin Pavard, Noussair Mazraoui en Josip Stanisic is hij momenteel de vierde keus op de rechtsbackpositie. Coach Julian Nagelsmann heeft al aangegeven dat Sarr zich maar moet richten op een plek op het middenveld. ‘Hij traint goed. Ik reken erop dat hij blijft’, zei de coach.

Ook de beleidsbepalers van Bayern denken dat Sarr blijft, ook al is hij niet meer nodig. De back heeft nog een tweejarig contract en het ziet er niet naar uit dat deze verbintenis zal worden afgekocht. Sarr verdient volgens BILD zo’n vijf miljoen euro per jaar en is ook niet van plan om daar zelf zomaar van af te zien. Bij een eventuele nieuwe club zal hij dit salaris niet zo snel krijgen.

 

DTSNV

In twee jaar tijd deed Sarr in 27 wedstrijden mee en maakte hij 1084 speelminuten. BILD berekende dat dit neerkomt op zo’n negenduizend euro per minuut. Bij de eerste vier competitiewedstrijden van dit seizoen kwam Sarr niet binnen de lijnen.

vi.nl