QN Sport+ Television N.V.

Suriname en St.Kitts hebben veel respect voor elkaar

In de voormiddag is de persconferentie van de Concacaf Nations League strijd tussen Suriname en St.Kitts & Nevis gehouden. Het geheel was gepland om 12.00 uur van start te gaan, maar begon uiteindelijk om 12.30 uur.

Aan de tafel zaten Claidel Kohinor en Dean Gorré namens Suriname en de bezoekende gasten werden vertegenwoordigd door Jacques Passy en Romaine Sawyer. Temidden zat media coordinator Henk Donk.

Passy, de bondscoach van de gasten, geeft aan goed voorbereid naar Suriname te zijn gekomen; het enthousiasme is aanwezig, maar ook het respect naar Suriname toe als land met een mooie voetbalgeschiedenis.

Gorre verwacht gezien de belangen van beide landen bij de overwinning een enorm spektakel. De selectie is nog wel niet helemaal fit, maar men werkt hier zeker aan. Tenslotte geeft hij aan dat St.Kitts op papier de betere kansen heeft op een zege, maar Suriname zal zijn beste beentje voortzetten.

Volgens Passy brengt hij aan de hand van het spel van Suriname geen wijzigingen aan, terwijl Gorré wel hier en daar aanpassingen heeft gebracht; hij ziet tenslotte de kansen wel om de overwinning te pakken.

Een overwinning van Suriname morgen biedt hoop op plaatsing voor de Gold Cup, terwijl een nederlaag ons land ons in een lagere divisie doet belanden. St.Kitts maak bij een overwinning kans op promotie naar league A, maar plaatst zich sowieso voor de Gold Cup.