QN Sport+ Television N.V.

Aanstaande schorsing Messi houdt Barça en Spanje flink bezig

De aanstaande schorsing van Lionel Messi houdt de gemoederen in Spanje flink bezig. Volgens Catalaanse media is Barcelona al bezig met het in elkaar timmeren van een verhaal voor het geval de schorsing hoger dan twee duels uitvalt.

Messi kreeg zondagavond in de finale om de Spaanse Super Cup voor het eerst in zijn 753 duels voor de Catalaanse grootmacht een rode kaart. De Argentijn sloeg in de slotfase Asier Villalibre in het gezicht en moest inrukken. Barcelona verloor het duel na verlenging met 2-3.

Vanaf dat moment werd al volop gespeculeerd over de lengte van de schorsing. Het Madrileense Marca was er uiteraard als de kippen bij om het doemscenario te schetsen. Op het moment dat de Spaanse voetbalautoriteiten het voorval als buitensporig agressief zouden betitelen, zou er een (mega)schorsing uiteenlopend van vier tot twaalf duels uit kunnen komen rollen. In de praktijk zal het waarschijnlijk niet zo’n vaart lopen.

Sport meldt dat Barcelona heeft besloten niet in beroep te gaan tegen de rode kaart, omdat dat in dit geval niet zoveel zin zou hebben. Wel werken de Catalanen aan hun argumentatie voor het geval de schorsing hoger uitvalt dan twee duels. Voorlopig is het woord dus aan de Spaanse tuchtcommissie. De uitspraak wordt dinsdag verwacht.

vi.nl