QN Sport+ Television N.V.

‘ ABCS – toernooi van groot belang voor Natio’

Nu de 2de coronagolf in Suriname een feit is, heeft ook bondscoach Dean Gorre te maken gehad met minder gunstige situaties omtrent de nationale voetbalselectie van Suriname. De bondscoach die momenteel uitlandig is, geeft tegenover QN-Sports aan dat na een poosje uitgebreid te hebben kunnen trainen, de trainingsessies weer aangepast moeten plaatsvinden. Zo moet er bijvoorbeeld in kleinere groepen getraind worden, waarbij de covid-regels wederom zwaar in acht genomen worden. Door de lockdown situatie wil de bondscoach niet spreken van een optimale gesteldheid van zijn spelers. Gorre spreekt  van een conditionele achterstand bij de spelers, omdat er onder andere geen wedstrijden gespeeld kunnen; de coach betreurt dit gezien wedstrijdritme van groot belang is richting het ABCS-toernooi. Ook op het tactisch vlak moeten zaken weer aangeschroefd worden, omdat er te lang is stil gezeten.

Ondanks de mindere voorbereidingen op het ABCS-toernooi vindt Gorre dat dit gewoon door moet gaan voor Suriname; het is naar zijn zeggen zeer belangrijk dat de spelers het wedstrijd- en competitie gevoel terug krijgen. Dit toernooi vindt plaats tussen 12 en 14 februari en wordt afgewerkt op Curacao.

De competitie van Suriname ligt sedert maart 2020 stil, terwijl over een maand of 2 de WK – qualificaties beginnen. De 1ste tegenstander is de Kaaimaneilanden op 24 maart.