QN Sport+ Television N.V.

AC Milan ontsnapt dankzij bijzondere goal op emotionele avond Shevchenko

AC Milan is op de valreep ontsnapt aan een pijnlijke bekeruitschakeling. Genoa zag in de verlenging het Coppa Italia-succes uit zicht verdwijnen.

Voor Andrey Shevchenko was het op meerdere fronten een bijzondere wedstrijd. De Oekraïense trainer van Genoa beleefde in San Siro schitterende tijden als spits van Milan. Een levensgroot spandoek van de harde kern van de Rossoneri onderstreepte dat mooie verleden.

Shevchenko was geraakt door het eerbetoon van de Milan-fans. Maar er waren meer redenen voor hem om emotioneel te zijn. Zijn mooie verleden staat in schril contrast met het heden. Zijn positie als trainer van Genoa is door aanhoudende tegenvallende resultaten wankel geworden. In Italië werd geopperd dat de beslissing hem te ontslaan al was genomen.

 

Die boodschap zou volgens die berichten na het Coppa Italia-duel naar buiten worden gebracht. Als dat scenario werkelijkheid wordt, dan kan Shevchenko met opgeheven hoofd de deur achter zich dicht trekken. Want bij zijn laatste optreden als trainer van Genoa was zijn ploeg dicht bij een verrassing geweest.

Leo Østigard had Genoa na ruim een kwartier op voorsprong gezet. AC Milan had pas een uur later het antwoord. De rake kopbal van Olivier Giroud luidde uiteindelijk de uitschakeling van Genoa in. Een bijzondere treffer in de eerste verlenging van Rafael Leão bleek de genadeklap. Alexis Saelemaekers maakte in de 112de  minuut een einde aan de onzekerheid.

vi.nl