QN Sport+ Television N.V.

Adidas boekt hogere winst door einde Chelsea-contract

Adidas verwacht dit jaar meer winst te kunnen boeken dan eerder werd voorspeld. De sportartikelengigant dankt die meevaller aan de Britse voetbalclub Chelsea, die zijn contract met het Duitse bedrijf vroegtijdig afkoopt.

De onlangs onttroonde Britse landskampioen beëindigt zijn contract met Adidas met ingang van 30 juni volgend jaar, zes jaar eerder dan oorspronkelijk werd afgesproken. Adidas ontvangt hiervoor een vergoeding, die de winst dit kwartaal al met enkele tientallen miljoenen euro’s stuwt.

Adidas verwacht mede daardoor de winst over heel 2016 met een kwart te kunnen opvoeren ten opzichte van vorig jaar, tot circa 900 miljoen euro. Eerder werd gemikt op een groei van 15 à 18 procent.

Chelsea speelt sinds 2006 in shirts van Adidas, dat in 2013 zijn contract voor 300 miljoen pond (380 miljoen euro) met tien jaar wist te verlengen.

Chelsea wil nu echter in zee gaan met een niet bij naam genoemde concurrent van Adidas. Het Duitse concern wil zelf zijn sponsoractiviteiten beperken tot een kleiner aantal teams.