QN Sport+ Television N.V.

AIPS 2019 games van start; Suriname kent degelijk begin

De AIPS 2019 games zijn gisteravond van start gegaan in Columbia; biljart was de de tak van sport waarmee de Spelen zijn geopend. Ten aanzien hiervan kon de keuze gemaakt worden tussen ‘libre’, en poolen zelf. Zowel Marciano Zalman als Rasjied Soeltan kozen voor pool, maar kwamen al gauw voor een verassing te staan toen bleek dat het om een heel ander systeem van spelen ging. Ondanks dit alles heeft team Suriname het niet onaardig gedaan.

Marciano Zalman verloor zijn 1ste partij van Mexico met een setstand van 2 – 1, maar kwam vervolgens sterk terug tegen Puerto Rico door met 2 – 0 te winnen. In de herkansing tegen Mexico maakte hij geen fouten en won met 2 – 1. Dankzij dit resultaat plaatst Zalman zich voor devolgende fase.

Rasjied Soeltan gaf in de 1ste partij een 1 – 0 voorsprong weg en verloor met 1 – 2 van Argentinie. Tegen Columbia was het vervolgens erop of eronder. Hij kwam nog op een 0 – 1 achterstand, maar vocht zichzelf toch nog knap terug en won met 2 – 1. Later op de dag moet Soeltan nog een beslissende wedstrijd spelen om plaatsing voor de volgende ronde; de tegenstander is wel nog onbekend.

Foto: Terence Oosterwolde