QN Sport+ Television N.V.

Ajax bevestigt vertrek Neres en onthult transfersom

Ajax en Shakhtar Donetsk zijn er definitief uit: David Neres verkast na vijf jaar Amsterdamse dienst naar de Oekraïense topclub. De transfer is zojuist bevestigd.

Ajax krijgt een transfersom van twaalf miljoen euro. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar zestien miljoen euro. Wel moet Neres nog medisch worden gekeurd.

Namens de Forza Sports Group liet begeleider Revien Kanhai op 11 januari al weten dat de clubs er nagenoeg uit waren. Inmiddels is op de medische check na alles afgerond en laat Neres Ajax achter zich.

De hoofdstedelingen namen de nu 24-jarige vleugelspeler halverwege het seizoen 2016/17 over van São Paulo. Met name in zijn eerste twee volledige seizoenen was Neres zeer belangrijk in het aanvalsspel van Ajax. Mede door blessures kon hij zijn goede vorm daarna niet doortrekken. Daarbij kwam ook nog eens de concurrentie van zijn landgenoot Antony.

Bij Shakhtar Donetsk wordt Neres herenigd met zijn ex-ploeggenoot Lassina Traoré, die momenteel herstellende is van een zware blessure.

vi.nl