QN Sport+ Television N.V.

Ajax bij winst op PAOK tegen APOEL Nicosia of Qarabag

Als Ajax de derde voorronde van de Champions League overleeft, speelt het in de play-offs voor het hoofdtoernooi tegen de winnaar van het tweeluik tussen APOEL Nicosia en FK Qarabag.

Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. Als Ajax doorgaat in de Champions League, begint het – of Cyprus of in Azerbeidzjan – opnieuw met een uitwedstrijd. Die is op 20 of 21 augustus, de return in Amsterdam volgt een week later.

De Amsterdammers moeten daarvoor wel eerst afrekenen met PAOK Saloniki. Dinsdagavond speelt de formatie van Erik ten Hag de heenwedstrijd in Griekenland, volgende week volgt in de Johan Cruijff ArenA de return.

Waterman

Apoel Nicosia is de kampioen van Cyprus. De ploeg kwam in het seizoen 2017-2018 uit in de groespfase van de Champions League, waarin het verloor van Real Madrid en Tottenham Hotspur maar ook twee keer Borussia Dortmund op 1-1 hield. In het seizoen 2014-2015 kwamen de Cyprioten in de groepsfase uit tegen Ajax. De Amsterdammers speelden uit met 1-1 gelijk en wonnen thuis met 4-0. Bij Apoel staat doelman Boy Waterman onder contract.

Qarabag bereikte één keer de groepsfase van de Champions League. Dat was eveneens in het seizoen 2017-2018, waarin het twee punten behaalde door twee keer gelijk te spelen tegen Atletico Madrid. Het afgelopen seizoen kwam de kampioen van Azerbeidzjan uit in de Europa League, waarin het een poule met Arsenal en Sporting Lissabon niet overleefde.

Uitschakeling

Lukt het Ajax niet om af te rekenen met de Grieken, dan vervolgt de club zijn Europese avontuur in de play-offs voor een plek in de Europa League. De mogelijke tegenstanders zijn dan Sutjeska, Linfield, Ludogorets, The New Saints, Sarajevo, BATE Borisov, Astana, Valletta, Slovan Bratislava of Dundalk.

Telesport