QN Sport+ Television N.V.

Ajax blijft in spoor PSV, maar ziet Onana en Van de Beek uitvallen

Ajax blijft in het spoor van PSV. De Amsterdammers wonnen van PEC Zwolle, dat fel van zich afbeet, maar toch duidelijk de mindere was: 1-4.

PEC begon sterk en dacht aan rood voor Matthijs de Ligt bij een charge op Kingsley Ehizibue. Het bleef bij geel. Ajax kwam onder de druk uit en Klaas-Jan Huntelaar maakte op aangeven van Dusan Tadic 0-1.

Frenkie de Jong zorgde na een mooie loopactie voor 0-2. Met een kopbal over invaller doelman Kostas Lamprou heen en via Lasse Schöne zorgde Zian Flemming voor 1-2.

Andre Onana geblesseerd.

PEC maakte zich op voor een hete tweede helft, maar Ajax hield de thuisploeg in bedwang. Alleen Thomas Lam was dicht bij de 2-2: hij stuitte op Lamprou. Ajax kreeg de meeste kansen: Schöne schoot raak en Dusan Tadic lobde de bal in het net: 1-4.

Uiteindelijk geen zorgen voor de ploeg van Erik ten Hag, althans niet over de uitslag. De trainer zal zich nog de meeste zorgen maken over de fitheid van André Onana en Donny van de Beek, met het oog op de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Bayern München.

Morgen meer blessurenieuws

“Een aantal spelers valt uit. We zullen de dag van morgen moeten afwachten hoe dat eruitziet naar woensdag. Ik kan niet zeggen hoe het nu met ze is.”

 

 

Bron: NOS.nl