QN Sport+ Television N.V.

Ajax heeft uitslag onderzoek naar ontslagen Mislintat binnen

tromoto nv

Het onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling van de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij Ajax is afgerond. “Er staat een persbericht klaar, dat misschien nog met een regeltje moet worden aangevuld”, vertelde voorzitter Michael van Praag tijdens een ingelaste bijeenkomst met vaste volgers van Ajax na het voorgenomen ontslag van algemeen directeur Alex Kroes. “Maar alles wordt nu hier door overschaduwd. Het is nu denk ik verstandig even te wachten.”

Mislintat ging vorig jaar mei aan de slag als opvolger van Marc Overmars, die na grensoverschrijdend gedrag was ontslagen. Onder zijn leiding besteedde Ajax afgelopen zomer ruim 100 miljoen euro aan twaalf nieuwe spelers. Veel van die aankopen hebben zich nog steeds niet bewezen. Mislintat werd in september alweer ontslagen. Ajax liet accountantsbureau KPMG onderzoeken of hij zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Mislintat kocht op de slotdag van de transferperiode linksback Borna Sosa via een makelaarskantoor dat aandelen bezit in een bedrijf van Mislintat. Bij Ajax waren ze daar niet van op de hoogte.

Voor de raad van commissarissen van Ajax was het ook een verrassing dat Alex Kroes zo’n week voor zijn benoeming als algemeen directeur 17.000 aandelen van zijn favoriete club heeft gekocht. Het toezichtsorgaan ziet geen andere oplossing om nog geen drie weken na zijn eerste werkdag alweer afscheid te nemen van de opvolger van Edwin van der Sar.

“We moeten binnen 42 dagen een buitengewone aandeelhoudersvergadering over het voorgenomen ontslag van Kroes houden”, zei Van Praag. “Misschien is het handig als we dan ook het rapport over Mislintat behandelen. Want dan zijn we toch bijeen. Het wordt wel een lange dag vergaderen dan. Maar dat moet dan maar.”

 

(RTL Nieuws / ANP)