QN Sport+ Television N.V.

Ajax kan borst natmaken bij loting Champions League

Ajax maakt eind augustus tijdens de loting voor de Champions League deel uit van Pot 3 bij de loting. Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat een hogere indeling niet meer mogelijk is.

Alleen als heel veel puzzelstukjes op de juiste plaats zouden vallen, zouden de Amsterdammers nog kunnen opschuiven naar de een na hoogste categorie. Zo moest Leicester City de Champions League bereiken en zou Juventus juist naast een ticket dienen te grijpen. Precies het omgekeerde gebeurde.

Daardoor treft Ajax in theorie twee sterkere tegenstanders bij de loting. Afgelopen seizoen zat Ajax nog in Pot 2 bij een loting waarin het werd gekoppeld aan Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland. De Amsterdammers misten de knock-outfase door een verliesbeurt tegen de Serie A-club.

 

De laatste keer dat Ajax meelootte in Pot 3 was in 2018, het sprookjesachtige seizoen waarin het doek in de Champions League pas viel in de halve eindstrijd.

Een meer precieze indeling is pas mogelijk na de Europa League-finale van woensdag tussen Manchester United en Villarreal en de Champions League-eindstrijd van zaterdag tussen Manchester City en Chelsea, de reden waarom enkele reeds gekwalificeerde clubs ontbreken in onderstaand overzicht. Borussia Dortmund en FC Porto zijn twee clubs die nog hopen op promotie naar Pot 2, een scenario dat voor Ajax niet meer mogelijk is.

EERSTE SCHETS POTINDELING CHAMPIONS LEAGUE 2021/22:

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Chelsea of Zenit Sint-Petersburg* Real Madrid Ajax AC Milan
Villarreal of Manchester United* Barcelona RB Leipzig VfL Wolfsburg
Atlético Madrid Juventus Atalanta Bergamo
Manchester City Paris Saint-Germain
Bayern München Liverpool
Internazionale Sevilla
Lille Manchester United*
Sporting Portugal Chelsea*

Afhankelijk van uitslagen Europese finales deze week.

vi.nl