QN Sport+ Television N.V.

Ajax mist Hakim Ziyech tegen Getafe

Hakim Ziyech mist donderdagavond de thuiswedstrijd van Ajax tegen Getafe in de Europa League. De spelmaker heeft nog te veel last van een kuitblessure.

Ziyech keerde vorige week tijdens de uitwedstrijd tegen Getafe terug in de basisformatie van Ajax. Na de wedstrijd, die hij uitspeelde, kreeg hij toch weer last van een kuit. De Marokkaan miste afgelopen zondag ook al het verloren duel met Heracles (1-0).

De blessure van Ziyech is een forse tegenvaller voor Ajax. In goede vorm was hij de aangewezen man om de goed georganiseerde defensie van Getafe te ontregelen.

Geen risico

Trainer Erik ten Hag benadrukte dat hij geen onnodig risico wil nemen met Ziyech. „We kunnen niet alles op één wedstrijd zetten. We krijgen nog meer belangrijke wedstrijden”, doelde hij onder meer op de thuiswedstrijd van zondag tegen AZ.

Quincy Promes, die de afgelopen drie weken aan de kant stond met een hamstringblessure, zit wel weer bij de wedstrijdselectie van Ajax voor het treffen met Getafe. „Hij is fit en zit weer bij de selectie. Als je bij de selectie zit, dan kun je ook starten”, aldus Ten Hag.

Ajax begint donderdag met een achterstand van 0-2 aan het tweede duel in de zestiende finale van de Europa League.

Telesport