QN Sport+ Television N.V.

‘Ajax wil Westermann overnemen van Betis’

Ajax wil zich versterken met de Duitse verdediger Heiko Westermann van Real Betis.

Een akkoord is volgens De Telegraaf erg dichtbij. Westermann (32) kreeg eerder deze week van de nieuwe Betis-trainer Gustavo Poyet te horen dat er voor hem geen toekomst is bij de Spaanse club, waar hij nog een jaar onder contract staat.

Westermann zou woensdag bij de Amsterdam Arena gesignaleerd zijn. Hij onderhandelt naar verluidt met de Ajax-directie over de duur van het contract.

In Amsterdam moet Westermann leiding gaan geven aan de achterhoede, die overwegend uit jonge spelers bestaat. Op reservedoelman Diederik Boer na zou de Duitser de oudste speler worden in de selectie van Ajax.

Laatste interland

De 27-voudig international van Duitsland speelde pas één jaar in de Primera Division. Daarvoor kwam hij uit voor Greuther Fürth, Arminia Bielefeld, Schalke 04 en HSV. De laatste interland van Westermann dateert van november 2013.

Ajax versterkte zich eerder deze transferperiode al met de Colombianen Mateo Cassierra van Deportivo Cali en Davinson Sanchez van Atlético Nacional. Dinsdag bracht de club naar buiten dat spits Arek Milik deze zomer niet zal vertrekken.

Door: NU.nl