QN Sport+ Television N.V.

Ajax ziet commerciële man Geelen als optie voor interim-directeur

tromoto nv

Ajax onderzoekt de mogelijkheid om Menno Geelen als interim-directeur aan te stellen. Dat vertelde voorzitter Michael van Praag tijdens een ingelaste persbijeenkomst met vaste volgers van de club uit Amsterdam.

Geelen werkt nu als commercieel directeur bij Ajax. Hij was afgelopen zomer al in beeld als opvolger van de vertrokken algemeen directeur Edwin van der Sar. Geelen was toen van mening dat Ajax gebaat was bij een algemeen directeur met meer ‘Ajax-DNA’.

“Er kan een externe interim-directeur komen”, zei Van Praag. “Als deze zaak heel lang duurt, kun je dat misschien beslissen. Wij hebben natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een nieuwe vaste directeur. Dat moeten we even aanzien. Het is zo vers, dat weet ik echt niet. Het kan ook dat Menno die functie tijdelijk op zich neemt. Dat hebben we ook met hem besproken. Maar de directie heeft dit ook pas net vernomen. Menno zit vandaag een dagje op de hei voor een sessie.”

Ajax wil na een kleine drie weken af van algemeen directeur Alex Kroes. Volgens de raad van commissarissen van de club heeft hij zich schuldig gemaakt aan het handelen met voorkennis in aandelen van de club uit Amsterdam. Kroes kocht afgelopen zomer een kleine week voor zijn aanstelling 17.000 aandelen van de huidige nummer 5 van de Eredivisie. Volgens de rvc van Ajax wist Kroes toen al dat hij zou worden benoemd als directeur.

(RTL Nieuws / ANP)