QN Sport+ Television N.V.

Alen Halilovic voor 5 jaar naar FC Barcelona

Barcelona heeft zich donderdag officieel versterkt met het Kroatische wonderkind Alen Halilovic. De pas zeventienjarige aanvallende middenvelder wordt voor de initiële som van 2,2 miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb in zijn vaderland. Halilovic heeft voor vijf jaar getekend in Camp Nou. Als hij aanhaakt bij het eerste elftal, kan de transfervergoeding voor Dinamo Zagreb verder oplopen.

Eind februari maakte Halilovic zelf via zijn accounts op Facebook en Instagram al bekend dat hij vanaf het seizoen 2014/15 aan de slag zou gaan bij Barcelona. Sindsdien was het wachten op de officiële bevestiging vanuit Zagreb en Barcelona: die is nu gekomen. De transfersom die betaald wordt kan flink oplopen, al laten de Catalanen niet exact weten hoe ver. Duidelijk is wel dat er miljoenen euro’s extra betaald worden, wanneer Halilovic zijn weg omhoog weet te vinden bij de Spaanse topclub.

De jonge Halilovic stond al vroeg te boek als absoluut toptalent. Hij debuteerde in september 2012 op zestienjarige leeftijd in de Kroatische competitie en een maand later volgde ook zijn vuurdoop in de Champions League, tegen Paris Saint-Germain. Na afloop van die wedstrijd ging deze foto met Zlatan Ibrahimovic heel de wereld over. Halilovic speelde tot dusver 37 competitiewedstrijden voor Dinamo Zagreb; daarin was hij goed voor vijf doelpunten. In juni vorig jaar mocht hij debuteren als Kroatisch international. Inmiddels speelde Halilovic al drie interlands. Zodra het seizoen erop zit, meldt het talent zich bij Barcelona B. Van daaruit zal hij proberen zich een weg te banen naar het hoogste elftal.

Op de website van zijn nieuwe club zegt Halilovic dankbaar te zijn voor het in hem gestelde vertrouwen. “Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe ik me voel. Ik ben mijn trainers en medespelers bij Dinamo Zagreb, mijn eerste liefde, erg dankbaar. Daar zijn mijn dromen uitgekomen. Barcelona is iets speciaals, ik houd al van jongs af aan van deze club en voel me vereerd dat ik de kans krijg hier te gaan spelen. Ik wil nu eerst de dubbel nog winnen met Dinamo Zagreb en me daarna focussen op Barcelona.”