QN Sport+ Television N.V.

All-Star Weekend is terug met opnieuw nieuwe onderdelen

Aanstaand weekend begint het NBA All-Star Weekend. De basketballers uit de NBA hebben dan een kleine pauze om de sleur van hun drukke vlieg- en wedstrijdschema te doorbreken. De sterren komen bij elkaar om vooral een show neer te zetten en de sport te vieren.

De Dunk Contest, Three Point Contest, Skills Challenge en natuurlijk de All-Star Game. De traditie om in februari de competitie kort stil te leggen en de vaardigheden van de vedettes te etaleren wordt dit jaar voor de 71ste keer gehouden. Het NBA All Star Weekend is dit jaar weer met de Rocket Mortgage FieldHouse in Cleveland als decor. De gehele zaterdagnacht met de Skills Challenge, Dunk Contest en Three Point Contest en de All-Star Game op zondag zullen te zien zijn bij ESPN.

Ondanks dat de traditie bijna net zo oud is als de NBA zelf, zijn er de afgelopen jaren een aantal grote veranderingen doorgevoerd. Ook dit jaar zijn er nieuwe aspecten toegevoegd aan het showweekend. Net als in 2020 is de All-Star Game geen wedstrijd meer tussen de Western Conference versus de Eastern Conference. Spelers worden nog wel gekozen door middel van stemmen van NBA-fans, maar de teams worden bepaald door twee captains die om en om spelers kiezen voor hun team.

Ongemakkelijk kiesmoment
Dit jaar was het de beurt aan LeBron James en Kevin Durant om hun sterkste team samen te stellen. Maar voorafgaand aan het kiesmoment sloot de transfermarkt, waarbij de ploeg van Durant, Brooklyn Nets, in het midden van alle ophef stond. Want toen Durant zich meldde om zijn team te gaan samenstellen, was het nog geen twee uur geleden dat mede-sterspeler James Harden na een ware soapserie Brooklyn Nets verliet. Ongetwijfeld zat er wat frustratie bij Durant, die ernaar gevraagd werd, geen kick gaf en weigerde antwoord te geven op vragen over de blockbuster trade van Harden.

LeBron James had er aan de andere kant veel lol in en zat samen met de presentatoren Durant te stangen om het verlies van de sterspeler. Alsof Harden het minst sportieve jongetje van de klas was, bleef hij samen met Rudy Gobert als laatste over om gekozen te worden. James hield het niet meer toen Durant weigerde zijn ex-ploeggenoot te kiezen en Harden als allerlaatste overbleef.

Opzet All-Star Game
Naast de nieuwe selectieprocedure voor de teams is er sinds twee jaar ook een nieuwe opzet voor de wedstrijd zelf. Er wordt niet zoals een normale wedstrijd viermaal 12 minuten gespeeld, maar na drie kwarten wordt er al een eerste winnaar aangewezen. De ploeg die op dat moment voor staat, wint een geldprijs en doneert deze aan een goed doel naar keuze.

Het laatste kwart wordt gewonnen wanneer een bepaald aantal punten is bereikt. Het puntenaantal dat moet worden behaald in het laatste kwart is de score van de ploeg die voor staat, plus 24 punten. Een voorbeeld: na drie kwarten basketbal staat Team LeBron voor met 86 – 78. Dan is de targetscore voor het laatste beslissende kwart 86 + 24 = 110 punten. Het laatste kwart is dus afgelopen als een van de twee ploegen dat puntenaantal heeft gehaald en zo eindigt de wedstrijd op een score in plaats van op tijd.

Nieuwe opzet Skills Challenge
De Dunk Contest en de Three Point Contest worden volgens het standaard recept gehouden, maar de Skills Challenge is volledig gerenoveerd. Waar voorheen spelers het individueel tegen elkaar opnamen, is er nu een opzet waarbij teams van drie spelers gaan strijden om de winst. De teams van drie spelers nemen het in drie aparte rondes tegen elkaar op. De drie rondes vertegenwoordigen de drie vaardigheden die horen bij de Skills Challenge, dribbelen, schieten en passen. De beste twee teams gaan door naar de finale, waarin van de middellijn gescoord moet worden voor de eindzege.

De drie teams die meedoen aan de Skills Challenge zijn Team Antetokounmpo, Team Cavaliers en Team Rookies. Het Griekse team Antetokounmpo bestaat uit de drie broers Thanasis, Alex en Giannis. Het thuisteam Cleveland Cavaliers wordt vertegenwoordigd door Evan Mobley, Darius Garland en Jarrett Allen. Cade Cunningham, Josh Giddey en Scottie Barnes komen uit voor de rookies.

In de nacht van zaterdag op zondag vanaf 20:00 uur Surinaamse tijd zijn de Skills Challenge, Three Point Contest en de Dunk Contest opeenvolgend te zien. Een dag later, op zondag wordt de All-Star Game ook live uitgezonden vanaf 20:00 uur Surinaamse tijd.

 

 

Bron:Espn.nl