QN Sport+ Television N.V.

Alonso geniet van Verstappen: ‘Hij zit altijd in de aanvalsmodus’

Oud-Formule 1-coureur Fernando Alonso zegt te genieten van de rijstijl van Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen kijkt nog altijd naar de Formule 1 en zegt met name Verstappen te volgen, omdat hij ‘altijd in de aanvalsmodus’ zit. Daarnaast sluit Alonso een terugkeer in de Formule 1 niet uit.

Alonso vertrok aan het einde van vorig seizoen uit de Formule 1 na een lastige periode zonder podiums en zeges. De Spanjaard maakte tijdens zijn verblijf bij McLaren al uitstapjes naar de 24 Uur van Le Mans en de Indy 500. Ondanks zijn afwezigheid in de Formule 1 kijkt Alonso nog altijd graag naar de koningsklasse van de autosport. De tweevoudig wereldkampioen geniet met name van Max Verstappen.

”Ik volg Verstappen graag, omdat hij altijd in de aanvalsmodus zit en dat is goed voor de kijkers”, zegt Alonso tegen El Confidencial. Volgens de Spanjaard, die toegeeft dat Verstappen momenteel zijn favoriete coureur is in de Formule 1, is het onmogelijk om de beste coureur aan te wijzen. ”Er is geen beste coureur in de Formule 1. Daarvoor moet je van alles analyseren. Je moet zien wie de beste is over een langere periode”, aldus Alonso.

Mogelijke terugkeer
Momenteel richt Alonso zich op zijn Dakardebuut in januari. Bij zijn vertrek uit de Formule 1 heeft hij altijd de deur op een kiertje laten staan voor een terugkeer en hij benadrukt dat zijn terugkeer grotendeels afhangt van de nieuwe regels vanaf 2021. ”Ik vind motivatie om van categorie te veranderen door mijn passie om te winnen. Ik geniet van deze nieuwe uitdagingen. In de Formule 1 wint slechts één auto en weet je in februari al wie er gaat winnen en dat je elfde of dertiende wordt. Ik sluit een terugkeer naar de Formule 1 niet uit, maar ik zal wel de regels van 2021 bestuderen om een terugkeer af te wegen”, aldus Alonso.

Uiteindelijk heeft de tweevoudig wereldkampioen geen spijt van de beslissingen die hij heeft genomen in zijn carrière. ”Je kan het verleden niet analyseren, tenzij je een kristallen bol hebt”, aldus Alonso.

 

 

Bron: Formule1.nl