QN Sport+ Television N.V.

American football-icoon Brady (45) kondigt opnieuw afscheid aan: ‘Ik stop voorgoed’

Hij stopt er nu echt mee. Tom Brady, de meest succesvolle speler aller tijden in het American football, heeft voor de tweede keer zijn afscheid aangekondigd.

De 45-jarige Brady doet dat in een korte video op Instagram. “Goedemorgen jongens, ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik stop ermee. Voorgoed.”

Begin vorig jaar kondigde de quarterback al eens zijn afscheid aan. Maar in maart, zo’n veertig dagen later, besloot hij toch op dat besluit terug te komen. Hij plakte er nog een jaar aan vast bij de Tampa Bay Buccaneers.

De ploeg haalde na een buitengewoon moeizaam seizoen de play-offs, maar sneuvelde in de eerste ronde.

“De vorige keer was het afscheid een groot proces. Toen ik vanochtend wakker werd dacht ik: ik druk gewoon op play om het jullie als eerste te vertellen”, zegt Brady in zijn Instagram-video. “Je kunt maar een keer een ‘super emotioneel vaarwel-essay’ schrijven. Dat heb ik vorig jaar al gedaan.”

“Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft. Mijn familie, mijn vrienden, mijn teamgenoten en mijn tegenstanders. Dankzij jullie heb ik mijn droom kunnen leven. Ik zou niets willen veranderen”, besluit Brady zijn boodschap.

Brady wordt alom gezien als de beste quarterback aller tijden en werd vijf keer verkozen tot meest waardevolle speler (MVP) van de Super Bowl. Hij won de Super Bowl zes keer met New England Patriots en één keer met Tampa Bay Buccaneers, in 2021.

Tom Brady

Waarschijnlijk zal Brady komend jaar toch vaak te zien zijn langs de lijn. In juli 2022 tekende hij namelijk een lucratief contract met Fox Sports om de komende tien jaar als analyticus aan het werk te gaan.

In die tien jaar zou Brady 375 miljoen dollar (bijna 344 miljoen euro) gaan verdienen.

Bron:Nos.nl