QN Sport+ Television N.V.

Amerikaanse basketballers via Argentinië naar halve finale

De Amerikaanse basketballers hebben zich geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen. Argentinië werd in Rio de Janeiro met groot verschil geklopt: 105-78.

Argentinië werd in 2004 nog verrassend olympisch kampioen. Heel even leken de Zuid-Amerikanen woensdag (lokale tijd) op weg naar een nieuwe stunt. De ploeg pakte in het eerste kwart namelijk brutaal de leiding.

De Amerikanen, waar grote sterren als LeBron James en Stephen Curry bedankten voor het toernooi, waren echter tijdig bij de les en nog voor het begin van het tweede kwart was de achterstand omgezet in een voorsprong.

Met name Kevin Durant maakte het verschil. De forward van NBA-ploeg Golden State Warriors maakte de ene na de andere driepunter en was goed voor 27 punten.

In de halve finales moet de Amerikaanse sterrenploeg het opnemen tegen Spanje, dat veel te sterk was voor het Frankrijk van Tony Parker: 92-67.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Australië en Servië. De dit toernooi sterk presterende Australiërs hadden in de kwartfinale geen enkele moeite met Litouwen (90-64) en Servie won het beladen duel met Kroatië (86-83).

De finale staat voor zondag op het programma. De laatste twee keer veroverde de Verenigde Staten het goud.