QN Sport+ Television N.V.

Amerikaanse golfer Patrick Reed wint prestigieuze Masters

De Amerikaanse golfer Patrick Reed heeft zijn eerste major op zijn naam geschreven. De Texaan won op de baan van Augusta de Masters met één slag voorsprong op landgenoot Rickie Fowler. Naast het befaamde groene jasje won hij een geldbedrag van bijna 2 miljoen dollar.

De 27-jarige Reed begon de vierde en laatste dag als klassementsleider. Hij verdedigde een voorsprong van drie slagen op Rory McIlroy. Maar van de Noord-Ier had hij in die slotronde weinig te duchten. Het waren Fowler en de Amerikaan Jordan Spieth, die hem tot het uiterste dwongen. Vooral Spieth bracht met een regen aan birdies de leidende positie van Reed aan het wankelen. Spieth eindigde echter met een bogey op de achttiende hole en hoewel zijn ronde van 64 slagen de laagste van allemaal was, bleef hij op twee slagen steken van Reed.

Fowler noteerde een slotronde van 67 en voerde de druk bij Reed verder op. De leider kon zich op de achttiende geen fout permitteren en toen de putt voor par erin rol, slaagde Reed een zucht van opluchting. ,,Dit was zonder twijfel mentaal het zwaarste rondje golf dat ik ooit heb gespeeld. Ik wist dat het zwaar zou worden, het is altijd moeilijk een golftoernooi te winnen, maar dat het me nu is gelukt in een major en op een voor mij dierbare plek, betekent heel veel voor me”, zei de winnaar, die afsloot met 71 slagen en uitkwam op een totaal van 15 onder par.

Reed is de opvolger van Sergio Garcia. De Spanjaard had dit jaar niet de vereiste vorm en miste zelfs de cut. Ook Tiger Woods, die vooraf kansen waren toegedicht, kon zich niet mengen in de strijd om het groene jasje, dat hij in zijn carrière al vier keer mocht aantrekken. De na lang blessureleed weer opgeleefde Amerikaan steeg met een slotronde van 69 slagen nog wel iets in het klassement, maar verder dan de gedeelde 32ste positie reikte hij niet.

door:ad.nl