QN Sport+ Television N.V.

Update Zuid-Amerikaanse Jeugd-Spelen

Tweede groep gearriveerd in Rosario

ROSARIO- De tweede groep is dinsdagochtend vroeg gearriveerd in Rosario die deel gaat nemen aan de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen. De delegatie bestaat uit Jeffelou Koorndijk (atletiek), Miracle Abdillah (badminton) en Rivano Bisphan (badminton). Jones Gilmar (badminton) en Clarke Milton (atletiek) zijn de trainers.

 

Desire Eendragt, chef de mission, heeft de delegatie ontvangen en de nodige zaken voorgelegd. Ze atleten en de trainers hebben hun kamers sleutels in ontvangst genomen en er werd ook gezorgd voor voeding. De delegatieleider benadrukte de atleten en coaches om hun mondkapje altijd te dragen en voorzichtig te zijn. Deze mededeling deed Eendragt, nadat maandag twee sporters positief werden getest op het coronavirus.

 

“Het gaat niet leuk zijn, als je besmet raakt en hier in quarantaine moet gaan. Hier is het twee weken.” Na het nuttigen van de maaltijd hebben de atleten en coaches gaan rusten. Ook de tweede delegatie heeft een marathon reis moeten meemaken. Vanuit Paramaribo werd maandagochtend gevlogen naar Miami en vervolgens Buenos Aires, voordat vanuit de Argentijnse hoofdstad in een bus werd gereden naar Rosario.

 

DTSNV

Met beide takken van sport wordt op 5 mei een aanvang gemaakt. Koorndijk loopt twee dagen daarna de 800 meter in Estadio Municipal Jorge Newbery. Bij badminton wordt in Estadio Newell’s Old Boys direct gestart met de onderdelen enkel- en gemend dubbelspel. Bisphan uit in het jongensenkel en Abdillah in het meisjesenkelspel. Bisphan en Abdillah zullen ook meedoen aan de gemend dubbelspel.

VSJS – Rakesh Parag