QN Sport+ Television N.V.

Andy Murray test positief op corona

De deelname van Andy Murray aan de Australian Open is onzeker nu hij positief is getest op het coronavirus. De Britse tennisser, voormalig nummer een van de wereld, zou een dezer dagen naar Melbourne vliegen. Nu moet de 33-jarige Murray thuis in Londen in quarantine blijven.

De Australian Open, het toernooi waarin Murray vijf keer de finale haalde, begint op 8 februari. De deelnemers moeten bij aankomst in Melbourne eerst twee weken in quarantaine.

Opmerkelijk is dat Murray zich onlangs afmeldde voor het ATP-toernooi van Delray Beach. Hij wilde in de aanloop naar de Australian Open niet het risico lopen dat hij besmet raakt met het coronavirus en mijdt daarom Delray Beach.

„Gezien de toename van het aantal Covid-besmettingen en de transatlantische vluchten die ik anders zou moeten maken, doe ik niet mee. Ik wil de risico’s in de aanloop naar de Australian Open zo klein mogelijk houden”, zei hij toen.

Murray is door heupproblemen afgezakt naar de 123e plek op de wereldranglijst. Hij heeft voor de komende editie van de Australian Open een wildcard ontvangen.

 

 

Bron: Telegraaf.nl