QN Sport+ Television N.V.

Angela de Bye weer weg voor internationale verplichtingen

Van 13 tot en met 16 mei worden in Peru de open Pan Amerikaanse senioren en junioren judo kampioenschappen gehouden. De stad waar alles plaats vindt is Lima. Aan de hand van eerder opgedane ervaringen en hele goede prestaties is judo arbiter Angela de Bye uitgenodigd om ook op deze kampioenschappen haar diensten te verlenen.

Voor de deelnemende senioren is dit toernooi van groot belang voor de ranking tijdens de Olympische Spelen in Tokyo, terwijl goede prestaties bij de junioren hen doet qualificeren voor de Junior Pan Amerikaanse Spelen in Cali, Columbia.

 

De Bye voelt zich fantastisch, gezien ze na langer dan een jaar weer plaats mag nemen op de mat; de laatste keer dt ze internationaal actief was voor Suriname, was in Argentinie.  Op de reis terug kreeg zij onder meer te horen hoe slecht de situatie met het corona virus wel niet was wereldwijd. In Suriname terug aangekomen duurde het niet lang meer voordat ook hier de grenzen afgesloten werden.

Aanvankelijk zou ze vorige maand al in Nicaragua moeten zitten om een toernooi af te werken, maar de mogelijkheid bestond niet meer via Miami af te reizen; zo kon een heel groot deel van de atleten ook niet meer arriveren op de plek van bestemming en werd het toernooi afgelast.

Angela de Bye beschikt over een B – licensie en wordt gedurende het toernooi bij zowel de junioren als de senioren ingezet.