QN Sport+ Television N.V.

Anthony Nesty assistent-coach Olympisch zwemteam VS

PARAMARIBO – Surinames enige Olympisch kampioen, Anthony Nesty, is over pakweg een maand ook van de partij tijdens de Olympische Spelen in Tokio, Japan. Hij maakte zondagavond bekend dat hij is aangesteld als assistent-coach van het Amerikaanse zwemteam.

“Vereerd en enthousiast dat ik benoemd ben tot assistent-coach van de Amerikaanse Olympische mannenzwemploeg”, aldus Nesty, die in 1988 de gouden medaille won op de 100 meter vlinderslag tijdens de Spelen van Seoul. Vier jaar daarna in Barcelona, Spanje pakte hij de bronzen plak.

2021 is tot nu toe een jaar vol (individuele) successen voor de Surinaamse Golden Boy. Als hoofdcoach leidde hij het mannenteam van de University of Florida (UF) in februari naar het kampioenschap in de Southeastern Conference (SEC). In april volgde zijn uitverkiezing tot SEC Coach of the Year. In dezelfde maand maakte UF bekend dat hij ook de leiding krijgt over het vrouwenzwemteam.

Nesty is niet het enige Florida Gators-lid dat naar Tokio gaat. Tijdens de Amerikaanse Olympische Team Trials die zondag werden afgerond, kwalificeerden zijn pupillen Kieran Smith (200 en 400 vrij, 4×200 vrij), Bobby Finke (800 en 1500 vrij), Caeleb Dressel (50 en 100 vrij, 100 vlinder en 4×100 vrij) en Natalie Hinds (4×100 vrij) zich voor de Tokio Spelen. “Ik ben erg enthousiast met onze zwemmers te zijn op deze ‘reis’ en we zullen allen ons best doen om Gators en de VS waardig uit te dragen. We hebben wat werk te doen en zullen ons best doen om op het erepodium te staan in Tokio”, aldus Nesty op de UF-website.

’s Werelds grootste sportevenement duurt van 23 augustus tot en met 8 augustus, het zwemmen begint op 24 juli en eindigt op 1 augustus. Van Suriname heeft tot nu toe alleen baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa zich gekwalificeerd. Badmintonspeler Sören Opti blijkt in aanmerking te zijn gekomen voor een wild card. Ook zwemmer Renzo Tjon A Joe, de atleten Miguel van Assen en Jeffrey Vanan en taekwondoka Tosh van Dijk zitten in de race voor deelname.

 

 

Bron:Dwtonline.com