QN Sport+ Television N.V.

Antony-taferelen in Italië: gestolen kampioensmedaille AC Milan teruggebracht

AC Milan-trainer Stefano Pioli krijgt binnenkort zijn kampioensmedaille terug. De coach raakte zijn prijs kwijt tijdens de festiviteiten, maar de medaille is afgeleverd bij de lokale politie. Naar verluidt werd de medaille gestolen door fans, waardoor de situatie bijzonder veel gelijkenissen toont met de klucht in de Johan Cruijff Arena rondom het shirt van Antony.

La Gazzetta dello Sport schrijft dinsdag over de medaillesituatie. Drie aanhangers van AC Milan zouden het eremetaal naar de lokale politie hebben gebracht en daarbij gesteld hebben dat ze de medaille buiten de kleedkamer hebben gevonden. Tijdens het kampioensfeest maakten drie jongens beelden op de tribune terwijl ze de medaille in bezit hadden, die video verscheen online (zie onderaan).

Uiteraard werd er met grote woede gesproken over de gang van zaken, zo ging het op 20 maart ook. Op die dag had Ajax via Antony De Klassieker gewonnen, dat vierde de Braziliaan na afloop met fans op de tribune. Tijdens een knuffel zag een Ajax-fan zijn kans schoon: hij graaide het wedstrijdshirt van Antony zo uit zijn handen.

 

DTSNV

De overijverige supporter werd (online) door het slijk gehaald en bracht een dag later het shirt terug naar Ajax. Uiteindelijk werd het shirt geveild voor een goed doel. Dat zal met de kampioensmedaille van Pioli waarschijnlijk niet zo snel gebeuren.

vi.nl