QN Sport+ Television N.V.

Aron Winter zet nieuwsgierige pers in de wacht

Na de wedstrijd van afgelopen donderdagavond tegen Nicaragua, staat interim-bondscoach Aron Winter maandag 26 september tegenover PEC Zwolle, de nummer 1 uit de Keukendivisie van het nederlands voetbal.

De wedstrijd tegen Concacafland Nicaragua kende een zeer spannend slot, waarbij de speler Hilterman in de slotminuten de winnende treffer in mocht koppen; de speler Abraham dacht ogenblikken daarvoor de eindstand bepaald te hebben op 1 – 1, maar de surinaamse aanvaller van Almere City zelf dacht daar anders over.

 

De meest gestelde vraag aan de interim-coach Aron Winter was wederom of hij ook bondscoach blijft uiteindelijk van zijn vaderland; de oud – international van Oranje blijft erop wijzen zijn besluit pas na maandag te nemen, wanneer de wedstrijd tegen PEC al achter de rug is. Met name de nederlandse pers bleef verwoede pogingen doen om meer hieromtrent uit hem te krijgen, maar hadden hierbij geen succes.

 

Winter is erg blij dat Stanley Menzo in zijn tijd als coach van Natio heeft doorgedrukt dat er in Nederland wedstrijden worden afgewerkt door Suriname, omdat dat in heel veel opzichten goed uitpakt voor de spelers. Hij is verder goed tevreden over de jongens van de locale competitie (SVB) en hoe zij hun invalbeurt benut hebben. Hij was ervan bewust dat met het veelvuldig wisselen er een ietwat minder spelbeeld kon ontstaan, maar vond het heel belangrijk zoveel mogelijk spelers in actie te zien; desondanks houdt hij een goed gevoel over aan de ingevallen krachten, want de wijze waarop er tot het einde doorgevochten is toont grote klasse.

 

DTSNV

De 55-jarige oefenmeester gaat na maandag rustig een evaluatie maken van de afgelopen friendlies en besluit dan of hij wel of niet verder gaat met Suriname richting de Concacaf Nations League en de Gold Cup 2023, indien het land zich daarvoor kwalificeert.