QN Sport+ Television N.V.

Arsenal en Man City pakken beide overwinning

Arsenal en Manchester City blijven in het spoor van koploper Chelsea. De lijstaanvoerder won eerder op de dag van Everton (1-0) en de achtervolgers volgden dat voorbeeld. Arsenal had niets te duchten van Sunderland (4-1), terwijl Manchester City pas na rust afstand nam van Stoke City (1-0).

Arsenal trok meteen het initiatief naar zich toe in de thuiswedstrijd tegen Sunderland en dat leverde al in de vijfde minuut de 1-0 op. Olivier Giroud, terug in de basis na zijn slippertje in de privésfeer, opende de score. Vier Sunderland-verdedigers richtten zich op Jack Wilshere, waardoor de Fransman ongehinderd raak kon schieten. Onder het toeziend oog van clubicoon Dennis Bergkamp, wiens standbeeld eerder op de dag werd onthuld, kwam Arsenal na een half uur op 2-0. Opnieuw was Giroud de gevierde man. Dit maal profiteerde hij van een veel te korte terugspeelbal van Santiago Vergini.

Het mooiste doelpunt viel vier minuten voor rust. Tomas Rosicky was het eindstation van een schitterende combinatie (3-0). Sunderland beet in de tweede helft wat meer van zich af, toch werd het in de 57ste minuut 4-0. Laurent Koscielny kopte, geheel ongedekt, raak uit een hoekschop. Invaller Emanuele Giaccherini redde tien minuten voor tijd met een afstandsschot de eer voor Sunderland (4-1).

Manchester City had, zeker in de eerste helft, moeite met Stoke City. Toch trok de doorgaans zo geoliede machine van trainer Manuel Pellegrini de winst naar zich toe (1-0). Yaya Touré kroonde zich met een doelpunt in de zeventigste minuut tot matchwinner. De Ivoriaan rondde af na voorbereidend werk van Aleksandar Kolarov. Bij Stoke City had Erik Pieters een basisplaats, Oussama Assaidi ontbrak vanwege een blessure.

Arsenal verkleint door de overwinning het gat naar Chelsea tot één punt: 59 om zestig punten. Manchester City staat met 57 punten op de derde plaats in de Engelse Premier League.