QN Sport+ Television N.V.

‘Arsenal verhoogt voorstel naar ruim 44.000 euro per dag’

Arsenal onderneemt nog één laatste poging om Mesut Özil ervan te overtuigen dat hij een nieuw contract moet ondertekenen, zo schrijven diverse Britse media dinsdag. De 29-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract en wordt al maanden met clubs als Barcelona en Manchester United in verband gebracht.

Arsenal zou het initiële bod van 265.000 euro per week naar 310.000 euro hebben verhoogd, maar het is maar de vraag of dat voldoende zal zijn. Het kamp-Özil zet immers in op een wekelijkse vergoeding van ongeveer 340.000 euro, in de wetenschap dat enkele clubs bereid zijn om de Duits international een dergelijk bedrag uit te keren.

Özil mag vanaf 1 januari, zes maanden voor het einde van zijn contract, met andere clubs praten. Arsenal wil de 29-jarige spelmaker zeker niet midden in het seizoen van de hand doen. Hoewel Özil vaak wordt verweten dat hij het in belangrijke wedstrijden het niet laat zien, maakt hij de voorbije weken een positieve indruk.

Als Özil daadwerkelijk zijn handtekening zet, wordt hij de absolute grootverdiener van Arsenal. De Londenaren hebben tegelijkertijd de hoop verloren dat Alexis Sánchez ook langer blijft. De aanvaller uit Chili heeft eveneens een aflopend contract en lijkt zijn zinnen op een transfer naar een absolute topclub te hebben gezet.

www.voetbalzone.nl