QN Sport+ Television N.V.

Aru mikt op Tourdebuut

Fabio Aru (25) van wielerploeg Astana was niet aanwezig op de Tour de France-presentatie in Parijs, maar lijkt desondanks te mikken op zijn debuut in de Ronde van Frankrijk in juni. ,,De route ziet er goed uit. Het is zwaar. Er zijn twee tijdritten en die zijn beide lastig”, zegt Aru tegen La Gazzetta dello Sport.

De Italiaanse winnaar van de Ronde van Spanje gaat verder: ,,Ik wil het volgend jaar uiteraard goed doen, maar ik zal de Tour rijden zonder enige druk op mijn schouders. Ik weet dat ik goed mee kan in de bergen en inmiddels ook beter ben in tijdrijden. Dat betekent dat mocht ik mijn debuut gaan maken in de Tour, ik ook nog iets kan betekenen.”Zijn ploeg- en landgenoot Vincenzo Nibali zal zeer waarschijnlijk de Giro d’Italia gaan rijden. Volgens teambaas Alexander Vinokoerov is een deelname van Nibali aan de Tour niet uitgesloten. ,,We gaan kijken wat de ideale voorbereiding voor hem is op de wedstrijd in Rio. Ik zou Aru ook graag op de Spelen zien, maar dat hangt af van hoe hij fysiek op zijn eerste Tour reageert.”

Door: AD.nl