QN Sport+ Television N.V.

Atalanta vs PSG, wie trekt er aan het langste eind?

Dat ondanks de uitbraak van het corona – pandemie de UEFA toch nog een vervolg geeft aan het Champions League seizoen, is natuurlijk tot grote blijdschap van vele voetbalfans. Ingaande vandaag wordt er gestreden voor een plek bij de laatste vier en zowel Atalanta als Paris Saint Germain beseffen dat alleen de overwinning hen in de semi-finale fase kan brengen.

Beide ploegen hebben goede kansen, maar aan de hand van het spelersmateriaal is PSG toch wel favoriet voor de zege. Echter hebben de Fransen vanaf de corona uitbraak slechts twee officieele wedstrijden afgewerkt (bekerfinales tegen zowel Saint-Etienne en Olympique Luyon) en verder een paar oefenwedstrijden, terwijl de Italianen uit Bergamo tot 2 weken geleden nog hevig strijd leverden in de serie A.

PSG staat bekend om het aantal internationals die ze er hebben rondlopen, maar ook Atalanta heeft er een tal van internationals binnen de gelederen waaronder de Columbianen Zapata en Muriel, en natuurlijk de Nederlanders De Roon en Hateboer. Voor de Fransen komt natuurlijk ook heel goed uit dat zelfs M’Bappe vandaag gewoon inzetbaar is, maar dat zal nog moeten blijken. De Italianen die op de laatste speeldag hun ongeslagen status van 16 wedstrijden uit handen gaven, zijn enorm op dreef en hebben een onvoorstelbare doelpuntenproductie dit seizoen.

In dit corona getinte CL-seizoen geldt dat er op basis van 1 wedstrijd bepaald word wie er doorstroomt naar de volgende fase; voor beide clubs misschien wel voordelig, maar de Italianen zouden op basis van 90 minuten voetbal voor een grote verassing kunnen zorgen.

De wedstrijd gaat om 16.00 uur van start op kanaal 8.2, de STVS. Om 18.30 uur start het CL-journaal op het zelfde kanaal, een productie van QN – Sports in samenwerking met de STVS.