QN Sport+ Television N.V.

Atletiekbond wederom in de startblokken

Na de 10 km South American Road classic race succesvol te hebben georganiseerd, staat de Surinaamse Atletiek Bond in de startblokken voor volgende activiteit. Na ook deze keer de Covid-regels in een protocol te hebben verwerkt, heeft de Atletiekbond toestemming gekregen van het Ministerie van Volksgezondheid om baanwedstrijden te organiseren.

De laatste baanwedstrijden waren in het eerste kwartaal van dit jaar. Vanuit de World Athletics is het een voorwaarde voor de lidlanden om jaarlijks kampioenschappen te houden om in compliance te zijn. Behalve deze voorwaarde vanuit de wereldorganisatie, staan de atleten ook te popelen om weer aan de slag te gaan. Hoeveel atleten zullen meedoen weet de Atletiekbond nog niet. Door de beperkingen als gevolg van Covid maatregelen is er op kleine schaal door getraind in verenigingsverband en ook wel individueel.

De wedstrijden voor alle categorieën zijn verspreid over 3 wedstrijddagen. Op 28 november komen de U-17, U-23, Senioren en masters aan de beurt. De U-9, U-11, U-13 en U-15 atleten gaan 5 december aan de slag. En op 12 december vinden de Nationale Kampioenschappen plaats voor atleten vanaf 16 jaar. Voor deze keer zal er een selectie gemaakt worden van de verschillende onderdelen.

De wedstrijden zullen plaatsvinden in het Andre Kamperveen stadion. Het wordt zeker een uitdaging voor de Atletiekbond om onder deze condities de wedstrijden te houden. Het protocol is reeds naar de lidverenigingen gestuurd. Er zullen extra mensen worden ingezet om erop toe te zien dat het protocol wordt nageleefd. Ondanks het feit dat atletiek een individuele buitensport is, zal de wedstrijdleiding serieus toezien op de naleving van de maatregelen in deze tijdelijk abnormale situatie. Vanuit het Covid managementteam is er aangegeven dat er zeker controle zal worden uitgevoerd, zoals dat ook is gedaan bij de onlangs gehouden wegwedstrijd.

Basis Atletiek Cursus
Naast de baanwedstrijden staat op schema een basis atletiek cursus die in samenwerking met het directoraat Sportzaken wordt georganiseerd. Oriol Hernandez is de cursusleider. Deze training is bedoeld voor de sportleiders van Sportzaken. In totaal zullen er 20 participanten zijn waarvan 17 sportleiders van Sportzaken en 3 coaches van de atletiekvereniging Yellow Birds die momenteel in het district Para actief zijn.

De cursus is van 7 – 22 december, steeds 3 dagen in de week op het Willebrod Axwijk
Sportcomplex.

Secretariaat Surinaamse Atletiek Bond
Paramaribo, 23 november 2020