QN Sport+ Television N.V.

AZ geeft ogen de kost op Old Trafford

AZ is naar Manchester afgereisd voor een wedstrijd die er eigenlijk al niet meer toe doet. Beide teams zijn immers al geplaatst voor de tweede ronde van de Europa League. Maar het affiche Manchester United-AZ is er wat de Alkmaarse spelers, staf en fans betreft eentje voor de eeuwigheid. Al maanden wordt uitgekeken naar het duel met de Mancunians. 3750 fans reizen hun favorieten achterna.

En dus toog AZ met liefst 22 spelers naar Manchester. Inclusief de geschorste Myron Boadu en Hakon Evjen, de Noorse aankoop die in januari officieel bij de groep aansluit en wellicht zijn Europese debuut mag maken in de knock-outfase.

De aanwezigheid van spits Boadu, de jonge international die tegen Partizan tegen rood aanliep, had meerdere redenen. De eerste: het is samen uit, samen uit in het Alkmaarse, waar teamgeest en werklust hoog in het vaandel staan. De tweede: er moest gewoon getraind worden door de jonge international. „Voor je het weet is het zondag”, verklaarde trainer Arne Slot, doelend op de kraker tegen Ajax, de wedstrijd die ongelooflijk leeft in de kaasstad en de Zaanstreek. De verwachting is dat Ferdy Druijf, de man van de twee bevrijdende goals tegen Partizan twee weken geleden, Boadu vervangt.

In de coulissen van het Theatre of Dreams sprak aanvoerder Teun Koopmeiners met gevoel voor dramatiek van een droomweek: „We spelen zowel vanavond als zondag om de eerste plaats”, glunderde de aanvoerder, die even later met vriendin Rosa en familie en vrienden op de foto ging. Ach, wie liet zich niet vereeuwigen in het legendarische stadion? Zelfs Arne Slot en zijn assistenten Pascal Jansen en Marino Pusic lieten zich verleiden.

Telesport