QN Sport+ Television N.V.

AZ meldt omvang van corona-uitbraak; duel met Napoli gaat door

Bij AZ zijn dinsdagmiddag acht nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep, zo melden de Alkmaarders. In totaal zijn er nu dertien spelers geïnfecteerd met het virus. Donderdagavond om 13.55 uur staat de Europa League-wedstrijd Napoli – AZ op het programma. Deze wedstrijd gaat door, stelt ook de UEFA, tenzij de lokale autoriteiten dit verbieden.

AZ reist woensdag met een zeventienkoppige selectie af naar Italië. Deze selectie wordt woensdagochtend bekendgemaakt. De club heeft de afgelopen maanden de geldende procedures zorgvuldig gevolgd, zo meldt men. De meerderheid van de positief geteste spelers vertoont geen klachten. Het Noordhollands Dagblad meldde dat Myron Boadu een van de besmette spelers is.

Naast Boadu en ook Ferdy Druijff lijken ook de vorige week positief geteste Jordy Clasie en Timo Letschert te ontbreken tegen i Partenopei. Daar komt volgens het genoemde dagblad ook Hakon Evjen bij. Het Noorse talent was dinsdagochtend eveneens niet van de partij op het trainingsveld en zou ook positief getest hebben.

Doordat besmettingen geconstateerd zijn bij de selectie heeft AZ preventief actie ondernomen en onder meer extra testen uitgevoerd waardoor de nu aangetoonde gevallen geconstateerd konden worden. Vorige week testten er negen personen positief, van hen zijn er inmiddels drie negatief getest.

Voetbalzone.nl