QN Sport+ Television N.V.

BADMINTON HERSTELT ZICH EN EINDELIJK FINALEPLEK VOOR TANYA FERNALD

De badmintonploeg van Suriname heeft zich enigzins hersteld van het verlies van de vorige dag. In een spannende driesetter versloeg het gemengd dubbel tweetal Jair Naipal en Imani Mangroe het duo van Argentinie Mateo Delmastro en Micaela Suarez met 21 – 17/20 – 22/ 21 – 9. Minder fortuinlijk in deze klasse waren Kevin Karg en Erisa Bleau die met 21 – 17 en 21 – 11 het hoofd moesten buigen voor het tweetal uit Paraguay t.w. Dahiana Alvarez en Mauricio Torres. Erisa Bleau verloor overigens ook haar laatste groepswedstrijd in het enkelspel van Micaela Vasquez met 21 – 10/21 – 6.  Vanmiddag komen de badmintonners weer in actie.

Suriname verloor zowel bij de meisjes als bij de jongens haar eerste beachvolleybalwedstrijden. Het duo Cristel Nalam en Ketura Margareth speelden een vrij goede wedstrijd maar moesten het afleggen tegen Ignacia Martinez en Nicola Argandoña van Chili 2. De jongens Dean Kasdi en Nurhamid Moeljoredjo die verloren kansloos van Chili 2 met 21 – 6/21 – 5. Morgen komen alle vier weer in actie.

Tanya Fernald heeft een finaleplek vanmorgen veroverd op de 200m IM. In de serie zwom zij een tijd van 2.32.62 min., welke de 8e beste tijd was voor een finaleplek. “Niet een sterke positie” zegt coach Dwight Vermeer, “maar even kijken wat zij in de finale doet”. Hij vond ook dat zij op de schoolslag –  haar sterkste op de 50m – harder moest gaan.

Vanmiddag zal zij proberen een medaille te veroveren.Voor Yael Touw Njie Touw was er jammer genoeg geen finaleplaats op de 200m vlinderslag vandaag. Hij eindigde met een tijd van 2.12.89 min.en dat was niet genoeg voor een finaleplek.

Door: Wilfred Gallant