QN Sport+ Television N.V.

Barça heeft nieuwe ster in het vizier: ‘Onderhandelingen in Manchester lopen’

Ferran Torres moet de nieuwe aanvaller van Barcelona worden, zo melden meerdere bronnen in Spanje. De Catalanen willen de 21-jarige buitenspeler het liefst in januari al overnemen van Manchester City.

Cadena SER maakte vrijdag melding van de concrete interesse van Barcelona voor Torres. Bronnen hebben inmiddels tegenover AS bevestigd dat de club van trainer Xavi inderdaad jacht maakt op de Spaans international. Volgens El Mundo Deportivo is sportief directeur Mateu Alemany momenteel al in Manchester om te onderhandelen over de komst van Torres.

 

Het voormalige toptalent van Valencia zou de overstap zelf zien zitten en zou van City-manager Pep Guardiola al bevestigd hebben gekregen dat de coach een overstap niet zal tegenhouden als de clubs een akkoord bereiken. Torres werd door The Citizens in 2020 voor 23 miljoen euro overgenomen van Valencia. Hij speelde sindsdien 43 wedstrijden voor de Engelse grootmacht en scoorde daarin zestien keer. Begin dit seizoen maakte de veelzijdige aanvaller ook indruk als valse nummer 9, een rol die hij ook regelmatig vervult bij de Spaanse nationale ploeg. Torres is oorspronkelijk een rechtsbuiten.

Door te sparen en verder te bezuinigen op de kosten heeft Barcelona volgens de bronnen in Spanje inmiddels een potje waarmee een transfer gedaan kan worden. Torres staat bovenaan de verlanglijst en past in de plannen om een jong topteam te bouwen met (veelal Spaanse) sterren van de nieuwe generatie.

vi.nl