QN Sport+ Television N.V.

Barça-kandidaat belooft gouden bergen en noemt Mbappé en Haaland haalbaar

Barcelona kampt met een enorme schuld, waardoor het aantrekken van topspelers allesbehalve mogelijk lijkt te zijn. In de jacht op stemmen beweert presidentskandidaat Toni Freixa nu echter doodleuk dat de komst van Erling Haaland of Kylian Mbappé haalbaar is voor de Catalanen.

Er is in de afgelopen weken al veel gezegd en geschreven over de geldzorgen van Barcelona, dat hard geraakt is door de coronacrisis en in januari dan ook geen nieuwe spelers kon binnenhalen. Zelfs Eric García, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, spelers met een aflopend contract bij hun huidige werkgevers, waren niet haalbaar voor de Spaanse grootmacht. De totale schuld van Barcelona zou volgens de berekeningen van El Mundo zijn opgelopen tot meer dan een miljard euro.

Aanbevolen: Koeman ziet geen zorgen bij spelers over financiële wanorde bij Barça
Freixa, een van de drie overgebleven presidentskandidaten, denkt de oplossing voor de problemen te hebben gevonden. Hij claimt een akkoord te hebben bereikt over de verkoop van 49 procent van de aandelen van Barça Corporate, dat bestaat uit vier secties buiten het veld. Het gaat om Barça Innovation Hub, Barça Licensing en Merchandising, Barça Studios en Barça Academies.

‘We zijn hier al een tijdje mee bezig en hebben inmiddels een overeenkomst bereikt’, zei Freixa bij RAC-1. ‘Het gaat om een bedrag van 250 miljoen euro voor 49 procent van de aandelen. Voor het seizoen 2021/22 zullen we dat bedrag investeren in twee spelers die het verschil kunnen maken: een aanvaller en een verdediger. Barcelona zal weer een competitief team krijgen, waar de supporters trots op kunnen zijn. We willen echt weer serieus gaan meedoen.’

De vraag is dan natuurlijk op welke spelers Freixa mikt. De presidentskandidaat werd gevraagd naar Mbappé en Haaland, de steraanvallers van Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. ‘We praten niet over spelers voordat ze aangetrokken zijn, want dat is geen juiste strategie. Maar het is absoluut mogelijk’, beweerde Freixa. ‘Dit is wat Barcelona moet doen: spelers aantrekken die het verschil kunnen maken.’

De presidentsverkiezingen bij Barcelona worden op 7 maart gehouden. Naast Freixa zijn Victor Font en Joan Laporta nog in de race voor de erfenis van Josep Maria Bartomeu. Laporta kreeg in zijn verkiezingscampagne onlangs een flinke boost van Jordi Cruijff.

vi.nl