QN Sport+ Television N.V.

Barca wordt verrast, Atletico pakt de volle buit

FC Barcelona dreigt verder achterop te raken bij koploper Real Madrid. De Catalanen, die een vermoeide indruk maakten, gingen zaterdag verrassend met 1-0 onderuit bij laagvlieger Real Valladolid, waardoor de achterstand op De Koninklijke zondag kan oplopen tot vier punten. Real krijgt dan bezoek van middenmoter Levante.

Fausto Rossi was met een doelpunt in de zeventiende minuut de beul van Barcelona. De Italiaanse aanvaller van Valladolid kreeg de bal in de kluts voor de voeten, na een geblokt schot van ploeggenoot Javi Guerra, en schoot in één keer raak.

Daarna had Barcelona wel veel meer balbezit dan de thuisclub, maar het kwam amper tot uitgespeelde kansen. In het tweede bedrijf ging de landskampioen fel van start, maar ook dat leverde niet de gewenste gelijkmaker op. Uiteindelijk bleef Valladolid relatief eenvoudig op de been. Lionel Messi kreeg wel een aantal mogelijkheden, maar stuitte telkens op keeper Diego Mariño. Bij Barcelona zat Ibrahim Afellay de hele wedstrijd op de bank.

Atletico Madrid nam later op de avond de tweede plaats over van FC Barcelona. De equipe van coach Diego Simeone zegevierde in Galicië met 0-2 bij Celta de Vigo. David Villa maakte met twee goals in een tijdsbestek van zestig seconden het verschil.

Villa opende in de 63ste minuut de score. De spits kreeg de bal met wat geluk mee in een duel met Fontàs en passeerde keeper Yoel vervolgens in de korte hoek. Een minuut later tekende Villa voor de beslissing. Met een lage schuiver legde hij de eindscore vast op 0-2.

Atletico Madrid nestelt zich door de overwinning naast Real Madrid aan kop in La Liga. Beide ploegen hebben 64 punten. FC Barcelona volgt met één punt minder op de derde plaats.

Subtopper Villarreal liep op visite bij middenmoter Granada CF averij op. De equipe uit Castellon zat geen moment in de wedstrijd en verloor dan ook met 2-0. De eindstand was al binnen 33 minuten bereikt, door toedoen van Fran Rico (strafschop) en Youssef El Arabi. Hekkensluiter Real Betis Sevilla greep zijn laatste strohalm met een 2-0 thuiszege op Getafe. Léo Baptistão en Rubén Castro scoorden.

FCupdate.nl