QN Sport+ Television N.V.

‘Barcelona licht optie en versterkt defensie in januari’

FC Barcelona houdt rekening met een vertrek van Javier Mascherano en wil Yerry Mina daarom vervroegd naar het Camp Nou halen. Het was de bedoeling dat de verdediger in de zomer zou overkomen van Palmeiras, maar Mundo Deportivo meldt dat Barcelona in januari al zaken wil doen.

Toen Mina in mei 2016 van Independiente Santa Fe naar Palmeiras vertrok, bedong Barcelona een eerste optie van negen miljoen euro op de Colombiaan. De club had de keuze om die binnen drie seizoenen te lichten. Barcelona was naar verluidt van plan om dat na het huidige seizoen te doen, maar heeft zich dus bedacht. Mundo Deportivo meldde in februari overigens ook al dat Barcelona zinspeelde op het al in de winterstop halen van Mina.

Het Barcelona van Ernesto Valverde zou zelfs bereid zijn om in januari meer te betalen dan het eerder afgesproken bedrag van negen miljoen euro. “Ik heb de directie van Palmeiras vorige week gesproken en sta ook altijd nog in contact met Barcelona. We hebben voor nu besloten om te wachten. Yerri is op vakantie en hoort het vanzelf wel als er nieuws is. Het enige wat we nu moeten doen, is wachten op een akkoord tussen Barcelona en Palmeiras”, reageert oom annex zaakwaarnemer Jair Mina tegenover RAC1.

www.voetbalzone.nl