QN Sport+ Television N.V.

Barcelona ontslaat Valverde en stelt Setién aan

BARCELONA – FC Barcelona heeft hoofdtrainer Ernesto Valverde ontslagen en Quique Setién (61) aangesteld als zijn vervanger.

De Spaanse topclub zegt met de 55-jarige trainer tot overeenstemming te zijn gekomen over het ontbinden van het contract. „Bedankt voor alles, Ernesto. En veel succes in de toekomst”, schrijft Barça. De 55-jarige Valverde was sinds 2017 in dienst bij Barça.

Onder leiding van Valverde werd Barcelona in 2018 en in 2019 landskampioen. In de Champions League ging het de club onder hem minder af: in 2018 bleek AS Roma in de kwartfinales te sterk, vorig seizoen werd Barcelona uitgeschakeld door Liverpool.

Dit seizoen gaat FC Barcelona, samen met Real Madrid, weliswaar aan de leiding in La Liga, toch nam de kritiek op de trainer toe. FC Barcelona wist van de negentien gespeelde wedstrijden in de competitie er maar twaalf te winnen en het vertoonde spel was minder oogstrelend en dominant dan in de periodes voor de aanstelling van Valverde.

De 61-jarige Setién, oud-speler van onder meer Atletico Madrid, werkte van 2017 tot 2019 als hoofdtrainer bij Real Betis. Met de club uit Sevilla wist hij zich in zijn eerste seizoen te plaatsen voor de Europa League. Afgelopen seizoen werd Betis tiende. Dinsdag is de presentatie van de nieuwe hoofdcoach van de Blaugranas.

Ronald Koeman kreeg afgelopen weekend het verzoek om met Barcelona een gesprek aan te gaan voor de functie van hoofdtrainer, maar de bondscoach van Oranje wees dat af. Hij blijft het Nederlands elftal, waarmee hij komende zomer actief is op het EK 2020, trouw.

 

 

Bron: Telegraaf.nl