QN Sport+ Television N.V.

‘Barcelona stuurt dreigende brief naar Frenkie de Jong’

Barcelona heeft Frenkie de Jong laten weten dat de club zijn huidige contract nietig wil verklaren, zo schrijft The Athletic. Volgens het huidige bestuur was er sprake van ‘criminele praktijken’ rondom de vorige contractverlenging van De Jong, in het tijdperk van Josep Maria Bartomeu. Op 15 juli schreef Barcelona een dreigende brief aan de middenvelder over de situatie.

 

DTSNV

De Jong tekende op 20 oktober 2020 een nieuw contract tot medio 2026. Zijn salaris voor de seizoenen 2020/21 en 2021/22 werd gekort, met de toezegging dat de achterstallige miljoenen later betaald zouden worden. Volgens eerdere berichtgeving gaat het om zeventien miljoen euro, al rept de doorgaans goed geïnformeerde sportwebsite over achttien miljoen. Barcelona kondigde gelijktijdig ook de contractverlengingen van Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen en Clément Lenglet aan.

 

Het langer vastleggen van het viertal was een van de laatste daden van voorzitter Bartomeu, die een week later opstapte. In de brief die De Jong vorige maand heeft ontvangen, dreigt Barcelona met juridische procedures om erachter te komen hoe de contractverlenging precies tot stand kwam. De club schrijft verder het huidige contract van De Jong nietig te willen verklaren en zijn oude contract, dat hij tekende nadat hij in 2019 overkwam van Ajax, weer in werking te willen laten treden.

 

Bronnen rondom de club melden dat De Jong in gesprek is gegaan met Barcelona en door de club is gewaarschuwd dat hij en zijn vertegenwoordigers aangewezen kunnen worden als betrokkenen bij de vermeende criminaliteit. Het vorige bestuur is er volgens The Athletic echter van overtuigd dat het getekende contract van oktober 2020 gewoon rechtsgeldig is. Juristen en La Liga gingen er immers mee akkoord, klinkt het. Het huidige bestuur wil het salaris van De Jong verder verlagen om de financiële problemen tegen te gaan.

vi.nl