QN Sport+ Television N.V.

‘Barcelona zwaait concurrent van De Jong uit’

Nico González is op weg naar Valencia. Nadat diverse Spaanse kranten dinsdag melding maakten van de interesse, beweren journalisten Gerard Romero en Fabrizio Romano dat de overstap nabij is. Nico wordt voor een seizoen gehuurd van Barcelona en zijn salaris wordt voor een gedeelte betaald door Valencia.

 

Gennaro Gattuso zou maandag met Nico hebben gebeld. In dat gesprek maakte de trainer van Valencia duidelijk een basisspeler te zien in de twintigjarige Nico. Bij Barcelona wordt hij niet zo beschouwd: door de aanwezigheid van spelers als Frenkie de Jong, Gavi, Busquets, Pedri en Franck Kessié kan hij op weinig speeltijd rekenen.

Nico, die gedurende het afgelopen seizoen meermaals binnen de lijnen kwam als vervanger van De Jong en gold als een van zijn belangrijkste concurrenten, speelde sinds zijn debuut in augustus 2021 in totaal 27 competitieduels. Hij miste de laatste vijf wedstrijden van vorig seizoen door een gebroken teen.

DTSNV

Hoewel Nico dus tijdelijk vertrekt, wordt zijn contract bij Barcelona waarschijnlijk ook verlengd. De middenvelder kan bijtekenen tot de zomer van 2025. Zijn huidige contract loopt medio 2024 af. Nico stond ook in de belangstelling van Rayo Vallecano, maar gaat dus naar Valencia, dat naar verluidt 1,5 miljoen euro van zijn salaris betaalt.

vi.nl