QN Sport+ Television N.V.

Basketbalassociatie kruipt langzaam uit dal

PARAMARIBO – Voor clubs die nog achterlopen op de vaccinatie van spelers is het moeilijk de weg naar Canossa af te leggen. Bij enkele bonden hebben spelers en bestuurders het boetekleed aangetrokken en zich schoorvoetend aangemeld om hun club van dienst te zijn. De Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) sprak met haar lidverenigingen af per 13 december een opgave te doen van spelers en bestuurders die volledig zijn gevaccineerd. Die kunnen dan meedoen aan een nog nader te bedenken toernooi.

 

In totaal hebben vijf verenigingen gereageerd waarvan vaccinatiebewijzen nader moeten worden onderzocht op de echtheid. Enkele clubs hebben wat meer tijd gevraagd om aan de vereisten te voldoen en weer anderen hebben toegezegd op korte termjn bescheiden te overleggen. SBA-directeur Gilbert Soesman zegt de opdracht te hebben de zaak te monitoren.

 

Aangezien vaccinatie met privacy te maken heeft, kunnen echter vooralsnog geen details worden verstrekt. “Op het eerste gezicht ziet het er niet slecht uit”, legt Soesman met enig enthousiasme uit. Wel wijst hij erop dat, nadat de vaccinaties in orde zijn bevonden, andere procedures in gang zullen worden gezet. Dit zoals gebruikelijk is bij de aanvang van de normale competitie, waarbij competitiemanager Henk Rahan een vinger in de pap heeft.

Dwtonline.com